WIJKENDE MUREN

Muurdelen kunnen opnieuw met elkaar gefixeerd worden door het aanbrengen van ankermortel en wapening in te boren gaten tussen de 2 muurdelen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij wijkende voorgevels of wijkende scheidingsmuren.

De werkwijze is als volgt:

  1. In een nader te bepalen patroon, van buiten naar binnen boren van gaten met een 14 mm x 1000 mm boor 
  2. Gaten goed reinigen door deze te borstelen en/of uit te spoelen en wapening  van 8 mm ongeveer 10 cm minder lang afknippen dan de diepte van het geboorde  gat
  3. Adapter + lans op mortelpistool bevestigen
  4. Mortelpistool vullen met ankermortel
  5. Lans vullen met ankermortel
  6. De lans tot achter in het geboorde gat aanbrengen en langzaam leegpompend terugtrekken
  7. Op maat geknipte wapening in met mortel gevulde gat aanbrengen

Door de achterblijvende ankermortel, in combinatie met de aangebrachte wapening, ontstaat een ijzersterke verbinding waarmee de muurdelen gefixeerd worden.


Oude bakstenen muur fixeren

Onze producten zijn ook geschikt om een oude bakstenen muur te fixeren. Als u de werkwijze zoals hierboven gegeven volgt is elk buitenmuur goed te repareren. Naast dat wij u voorzien van de producten voor het fixeren van de muur is Wallproducts ook de partner waar u bij terecht kan voor advies en vragen. Wij helpen u graag de klus te klaren!


ADVIES over baksteen muur fixeren

Heeft u vragen omtrent wijkende muren? Of roepen er vragen bij u op bij het bekijken van onze producten voor wijkende muren? We helpen u graag. U kunt ons bereiken via info@wallproducts.nl of +31 (0)88 - 11 12 555!


Kijk voor meer informatie deze pagina's over herstelLateiherstelScheur in muur herstellenScheur in muur repareren en Scheurherstel.

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.