ankerMORTEL

Wanneer u scheuren in de muur wilt herstellen is goede ankermortel essentieel. Met onze ankermortel voor scheurherstel veranker je de wapening goed in de uitgeslepen voeg. Zo kunt u muren weer versterken en stabiliseren.

 • Speciaal voor scheurherstel
 • Eenvoudig te verwerken
 • Bevat CE-certificaat

Ankermortel

Ons aanbod ankermortel

Onze ankermortel stuk voor stuk tot stand gekomen na intensief testen en bevatten het CE-certificaat. Alleen op deze wijze kan worden gegarandeerd dat de mortel voor scheurherstel in alle gevallen voldoet aan de specifieke eisen die gesteld worden.

 • Ankermortel op basis van  één component

Deze mortel is een één componenten, cement gebonden mortel speciaal geschikt voor verankeringsdoeleinden. De poedercomponent is gebaseerd op een mix van Portlandcement met een hoge kwaliteit silica zand aangevuld met een mengsel van polymeer additieven. De mortel is simpel aan te maken met de juiste hoeveelheid water.

 • Ankermortel op basis van 2 componenten

Deze Helibond ankermortel van Helifix is een 2 componenten thixotrope mortel waarbij gemak voorop staat. De in de emmer aanwezige vloeibare- en vaste componenten zijn qua verhouding exact op elkaar afgestemd. Hiermee heeft u altijd de juiste samenstelling van de mortel.


 • Ankermortel op kalkbasis

Deze mortel is een hydraulische kalk injectiemortel op basis van natuurlijke zuivere kalk NHL 3.5, geschikt voor metseltoepassing en verankeringsdoeleinden.

De mortel is gebaseerd op een mix van gecertificeerde natuurlijke zuivere kalk NHL 3.5 met fijn gewassen siliciumzand uit riviergroeven ( 0.1-1.0mm), mineraal bindmiddel, geselecteerde Dolomietenkalksteen (0-1.4mm), fijn zuiver wit Carraramarmer en bindmiddel van minerale oorsprong.

LET OP: bij toepassing van wapening i.c.m. kalkmortel wordt RVS kwaliteit 316 geadviseerd i.v.m de aanwezigeheid van chlorides in de kalkmortel!

 • Ankerfix

Anker Fix Styreenvrij is een geurloos 2 componenten verankeringslijm voor het verankeren of bevestigen van diverse materialen. Naast de spiraalankers voor scheurherstel kun je ook leuningen, balustrades, steunen en zonwering verankeren.

Ankermortel toepassen

Ankermortel voor scheurherstel kan eenvoudig als volgt worden toegepast: 

Ankermortel toepassen

 1. Voeg uitslijpen (zie hiervoor diamantschijven)
 2. Voeg schoonspoelen
 3. 1e laag ankermortel aanbrengen
 4. Spiraalankers aanbrengen
 5. 2e laag ankermortel aanbrengen
 6. Voeg afvoegen

De 1ste en 2de laag ankermortel aanbrengen kan eenvoudig met onze mortelpistolen. Met een brede en smalle spuitmond geschikt voor alle voegen.


Wat is ankermortel?

Ankermortel is een soort mortel die gebruikt wordt om ankers of bevestigingspunten aan te brengen in beton, metselwerk of andere bouwmaterialen. Het wordt vaak gebruikt om bevestigingspunten te maken voor bijvoorbeeld trappen, leuningen, behangplaten of afwateringssystemen. Er zijn verschillende soorten ankermortel beschikbaar, afhankelijk van het gebruiksdoel en de omstandigheden waarin het wordt gebruikt. Ankermortel kan op verschillende manieren worden verwerkt en heeft een bepaalde houdbaarheid. Al deze aspecten zijn belangrijk om rekening mee te houden bij het gebruik van ankermortel.


Spiraalankermortel

Voor scheurherstel bij muren heb je wapening en goede spiraalankermortel nodig. Onze ankermortel is ook goed voor het herstel van spiraalankers. Zo kunt u de spiraalankers goed verankeren in de verwijderde voeg bij scheuren in de muur. Deze spiraalankermortel van het bekende merk ABC Adamas is van hoge kwaliteit. Zo heeft u de beste mortel om de spiraalankers goed te verankeren. We hebben de spiraalankermortel van één component, twee componenten (ankerfix) en een variant op kalkbasis. Met dit diverse aanbod heeft u altijd de juiste spiraalankermortel voor scheurherstel.


ADVIES

Heeft u vragen met betrekking tot de verschillende ankermortels in ons assortiment? Of wilt u meer weten over AnkerFix? Neem dan contact met ons op via info@wallproducts.nl of +31 (0)88 - 11 12 555!

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.