Scheuren in muur herstellen

Scheuren in de muur kunnen niet alleen gevaarlijk zijn, maar ook nog eens heel lelijk. Een scheur in de muur kan zelfs tot waardevermindering van uw huis leiden.

Scheuren in muur repareren is van vitaal belang voor een stabiele muur. Bij Wallproducts vindt u het totaal aanbod om de scheuren in de muur te herstellen en om de muur vervolgens mooi af te werken. Denk aan wapeningsstaven, ankermortel, steenreparatiemortel en mortelpistolen.

Niemand zal na het scheurherstel door hebben dat er ooit scheuren in de muur zaten.

 

Oorzaak scheur in de muur vaststellen

Voordat u begint met het herstellen van scheuren in de muur, is het cruciaal om de oorzaak van deze scheuren te achterhalen. Er zijn namelijk verschillende factoren die kunnen bijdragen aan muurscheuren, zoals slechte fundering, optrekkend vocht of een kleine aardbeving. Het is essentieel om dit eerst vast te stellen voordat u aan de herstelwerkzaamheden begint. Zo voorkomt u muurscheuren in de toekomst. 

Onze wapeningsstaven, bevestigt met ankermortel van ABC Adamas, bieden een stevige stabilisatieoplossing na het herstellen van de oorzaak. 

 

Grote Scheuren in buitenmuur repareren en mooi afwerken

Als u eenmaal de scheur in de muur heeft hersteld is het belangrijk om mooi afwerken. De scheuren in de muur kunnen dan wel verdwenen zijn, u wilt niet dat mensen precies kunnen zien waar de herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd.

Met steenreparatiemortel kunt u de bakstenen die zijn hersteld weer in de originele staat maken. Met acht basiskleuren die gemengd kunnen worden is er altijd een passende kleur. Niet alleen mooi voor het oog maar ook nog eens van hoge kwaliteit.

De steenreparatiemortel heeft dezelfde natuurlijk werking van andere stenen, waardoor het goed bestand is tegen alle weertypen. Hiermee is dit materiaal perfect geschikt om ook buitenmuren te herstellen.

 

Stappenplan om scheuren in de muur te repareren

Volg deze 6 stappen om scheuren in de muur nauwkeurig te herstellen:

Scheurherstel stappenplan


Tips voor succesvol muurherstel

Hier nog enkele tips om rekening mee te houden voordat u aan de slag gaat:

  • Draag altijd de juiste beschermende uitrusting tijdens het repareren van de scheuren in de muur.
  • Geef de mortel na reparatie voldoende tijd om uit te drogen voordat u de muur weer gaat gebruiken.
  • Bereid het oppervlak zorgvuldig voor door het gebied rond de scheur grondig schoon te maken en alle losse deeltjes en stof te verwijderen.

Met het hanteren van deze tips en het volgen van het stappenplan bent u gegarandeerd van prachtig resultaat.


Vragen?

Vragen over de samenstelling of toepassing van producten om de scheur in een muur te herstellen? Neem gerust contact met ons op via de contactpagina. We voorzien u graag van verdere informatie zodat u met een gerust hart de scheur in de muur kunt herstellen.

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.