SCHEURHERSTEL

We hebben alle benodigdheden voor scheurherstel in onze webshop. Zo bent u de volgende artikelen nodig voor professioneel scheurherstel:

  1. Wapening voor scheurherstel
  2. Ankermortel
  3. Steenreparatiemortel

Complete sets voor scheurherstel

Bovengenoemde benodigdheden voor scheurherstel zijn los verkrijgbaar, maar ook in een kant-en-klare set. Zo hebben we scheurherstel sets voor bakstenen muren met voeghoogtes tussen de 8 en 14 millimeter:

1. wapening voor scheurherstel

We hebben twee soorten spiraalankers om scheuren in het metselwerk te herstellen. De rechte wapeningsstaaf is uitermate geschikt voor scheurherstel in rechte stukken van nieuw metselwerk:

Met flexibele wapening op rol kunt u scheuren in oud metselwerk, rondom lateien en in hoeken van metselwerk repareren. U kunt de wapening buigen naar eigen wens:

2. Ankermortel

Met ankermortel kunt u wapening verankeren in de uitgeslepen voeg:

3. Steenreparatiemortel

Met steenreparatiemortel, ook wel steenpasta genoemd, kunt u scheuren in bakstenen na scheurherstel repareren: 

Scheurherstel stappenplan

Hieronder kun je zien welke 6 stappen je moet uitvoeren voor scheurherstel:

Scheurherstel stappenplan

Om oude voegen rondom de scheur uit te slijpen kun je kiezen voor een diamantschijf. Zo kun je nauwkeurig en gemakkelijk oude voeg verwijderen.

Oorzaak gevelscheuren

Scheuren in het metselwerk komen vaker voor dan u denkt. Er is altijd een oorzaak waardoor de scheuren zijn ontstaan. Belangrijk is om, voor de scheur in de muur te herstellen, vast te stellen wat de exacte oorzaak is. Zo wordt voorkomen dat hetzelfde probleem zich opnieuw voordoet. Veel voorkomende oorzaken zijn:

  1. Zetting 
  2. Wijziging grondwaterstanden
  3. Temperatuurwisselingen
  4. Constructieve problemen
  5. Roestvorming

Herstel van gescheurd metselwerk is mogelijk indien de bestaande situatie stabiel is. Dit kan betekenen dat er in sommige gevallen eerst iets aan de constructie of fundering gedaan moet worden om een stabiele situatie te krijgen. Of dat roestig ijzer, vaak blinde ankers, verwijdert of geconserveerd moeten worden.

Door het aanbrengen van extra wapening i.c.m. een speciale ankermortel zal het metselwerk plaatselijk in staat zijn om eventuele spanning en/of beweging op te vangen zonder dat er opnieuw zichtbare schade zichtbaar wordt. Met deze tools kunt u ook muurdelen opnieuw met elkaar fixeren, dit wordt vooral gedaan bij wijkende muren.

Deze herstelmethode wordt in Nederland inmiddels al zo'n 25 jaar met succes toegepast.


Scheurherstel in buitenmuur

ADVIES

Heeft u vragen omtrent onze producten voor scheurherstel? Of heeft u algemene vragen over scheurherstel gevel? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via info@wallproducts.nl of +31 (0)88 - 11 12 555!

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.