Spiraalankers

Bij Wallproducts hebben we een ruim aanbod spiraalankers om op een duurzame manier scheuren in de gevel te herstellen. Met een spiraalanker maakt u de gevel weer stabieler en steviger door de toevoeging van extra wapening. Door deze toevoeging kunt u het bestaande metselwerk versterken en stabiliseren zonder sloopwerk. Onze spiraalankers zijn zeer geschikt voor scheurherstel in metselwerk. Hiervoor hebben we twee soorten spiraalankers van hoge kwaliteit:

Rechte spiraalankers

De rechte spiraalankers zijn geschikt voor metselwerk met rechte voegen. Vanwege de rechte wapening hoeft u de spiraalanker niet recht te richten.

 • Gemakkelijk plaatsen zonder te richten
 • Verkrijgbaar in lengtes van 1 meter
 • Verkrijgbaar in RVS 304 en RVS 316
 • Geschikt voor voeghoogtes vanaf 6mm

Flexibele spiraalankers

Naast de rechte spiraalankers hebben we ook flexibele spiraalankers. Ze zijn geschikt voor scheurherstel bij hoeken in metselwerk, latei of oud metselwerk. De spiraalankers op rol kunnen eenvoudig meebuigen om hoeken, latei of oud metselwerk.

 • Makkelijk buigbaar en op rol zodat u de lengte zelf kan bepalen
 • Verkrijgbaar in RVS 304 en RVS 316
 • Verkrijgbaar in lengtes van 5 of 10 meter
 • Geschikt voor voeghoogtes vanaf 6mm

 

toepassing van spiraalankers in metselwerk

De spiraalankers worden als volgt in het metselwerk geplaatst:

Spiraalankers plaatsen

Op de productspagina's van de spiraalankers wordt er meer informatie gegeven. Zo zijn de specificaties uitgebreider weergegeven en is de toepassing van spiraalankers zowel in tekst als instructievideo weergegeven.


Voordelen spiraalankers

De spiraalankers van Wallproducts brengen de volgende voordelen met zich mee:

 • Duurzame toepassing

Een groot voordeel van spiraalankers is dat het duurzaam toegepast kan worden. Er zijn namelijk geen sloopwerkzaamheden nodig. Zo heeft u geen geluidsoverlast en zware trillingen in de grond van machines, wel zo fijn voor het milieu.

 • Makkelijk toepasbaar 

De spiraalankers kunt u gemakkelijk aanbrengen. Voegen moeten tot halverwege weg worden geslepen om de spiraalankers aan te brengen. Met ankermortel verankerd u de spiraalankers stevig in de muur. Tot slot kunt u steenpasta toevoegen waardoor de herstelwerkzaamheden nauwelijks zichtbaar zijn.

 • RVS materiaal

Door het roestvast materiaal bent u verzekerd van roestvrije en stevige spiraalankers. We hebben RVS spiraalankers in RVS 304 en RVS 316. Indien u de wapening gaat toepassen voor scheurherstel in kalkmortel gemetselde muren wordt, i.v.m. de aanwezige chlorides in de kalkmortel door de SERM, aanbevolen om RVS kwaliteit 316 te gebruiken.

 

Advies nodig?

Wanneer u advies nodig bent of vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen via de contactpagina. We willen namelijk dat u zonder onduidelijkheden aan de slag gaat met spiraalankers om de scheuren in de gevel te herstellen. Schroom dus niet om contact met ons op te nemen, we helpen u graag!

Bekijk hier pagina's met meer informatie over spiraalankers

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.