Ankermortel op kalkbasis
Ankermortel op kalkbasis
Ankermortel op kalkbasis aanbrengen

Ankermortel op kalkbasis ABC ADAMAS

Artikelcode: CHSGTG10K

Ankermortel op kalkbasis | Verkrijgbaar in 10kg (2x 5 kg) | Geschikt voor metseltoepassing en verankeringsdoeleinden

65,95
65,95 Incl. btw
-
+
ABC ADAMAS

Deze mortel is een hydraulische kalk injectiemortel op basis van natuurlijke zuivere kalk NHL 3.5, geschikt voor metseltoepassing en verankeringsdoeleinden.

De mortel is gebaseerd op een mix van gecertificeerde natuurlijke zuivere kalk NHL 3.5 met fijn gewassen siliciumzand uit riviergroeven ( 0.1-1.0mm), mineraal bindmiddel, geselecteerde Dolomietenkalksteen (0-1.4mm), fijn zuiver wit Carraramarmer en bindmiddel van minerale oorsprong.

LET OP: bij toepassing van wapening i.c.m. kalkmortel wordt RVS kwaliteit 316 geadviseerd i.v.m de aanwezigeheid van chlorides in de kalkmortel!

Verwerking ankermortel

Met 10 kg ankermortel op kalkbasis kan men: 

  • Bij gebruik van 6 mm spiraalanker ca. 15 m verwerken
  • Bij gebruik van 8 mm spiraalanker ca. 12 m verwerken
  • Bij gebruik van 10mm spiraalanker ca. 8 m verwerken

toepassing ankermortel op kalkbasis

  1. De verticale afstand tussen de horizontaal aan te brengen wapeningen dient 2 tot 6 steenrijen of ongeveer 30 tot 40 cm te zijn.
  2. De bakstenen voegen dienen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte te worden uitgeslepen, maximale diepte echter is 5 tot 6 cm. Resterende mortel verwijderen en voeg met lucht uitblazen en met water naspoelen.
  3. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met mortel opvullen. Nu kunt u de, eventueel op maat gemaakte, wapeningsstaven aanbrengen (goed in de mortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen en de voegen bijwerken. Zorg dat er een voegdiepte van circa 1,5 cm overblijft.
  4. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  5. De ankermortel 1 tot 2 dagen laten drogen.
  6. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren. Zo is het schadeherstel vrijwel onzichtbaar en zijn de voegen in een stenen muur waterdicht.
  7. Tenslotte kunt u de uitgeslepen voegen met normale (traditionele) voegmortel (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig bijwerken en herstellen.

Wat is ankermortel op kalkbasis?

Ankermortel op kalkbasis is een soort ankermortel dat is gemaakt van kalk in plaats van cement. Het wordt gebruikt voor het herstellen van scheuren en andere beschadigingen aan betonnen oppervlakken, zoals brugdekken, parkeergarages, vloeren en andere constructies die blootgesteld zijn aan zware belastingen.

Ankermortel op kalkbasis is een duurzaam en sterk materiaal dat goed bestand is tegen vocht en extreme temperaturen. Het is gemakkelijk te verwerken en hecht goed aan beton, wat het een effectief middel maakt voor het herstellen van scheuren en andere beschadigingen.

Specificaties

Kenmerk:Puur natuurlijke kalk NHL 3.5 (EN 459-1)
Drukvastheid:Voldoet aan klasse M15 (EN 998-2)15 MPa na 28 dagen
Statische elasticiteitsmodulus:9,23 GPa(EN 998-2)
Waterabsorbtie door capillariteit:Categorie W1 (EN 1015-19)
Hechting aan ondergrond (baksteen):≥1 N/mm2-FP:B(EN 1015-12)
Soortelijke dichtheid uitgeharde mortel:1,61 kg/dm3
Kleur:Beige/ Wit
Korrel:0,1 mm - 1.0 mm
Brandklasse:A1 ( EN 13501-1)
Uitharding:Na 4-5 uur is de uitharding compleet( bij 23 °C RLV 50%)

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.