Ankermortel 5kg
Ankermortel 5kg
Ankermortel 5kg aanbrengen

Ankermortel ABC ADAMAS

Artikelcode:

Ankermortel van één component | Verkrijgbaar in (2x 2,5 kg) of (4x 2,5 kg) | Geschikt voor verankeringsdoeleinden

65,10
65,10 Incl. btw
-
+
ABC ADAMAS

Ankermortel

Ankermortel is een speciaal soort mortel dat wordt gebruikt voor het herstellen van scheuren in betonnen oppervlakken. Het wordt meestal gebruikt voor het repareren van scheuren in brugdekken, parkeergarages, vloeren en andere constructies die blootgesteld zijn aan zware belastingen.

Ankermortel is gemaakt van een mengsel van cement, zand en additieven die de sterkte en hechting van de mortel verhogen. Het wordt aangebracht in de scheur en vervolgens uitgehard met water, waardoor het een stevig en duurzame reparatie wordt.

Verwerking ankermortel

Met 5 kg/10 kg ankermortel van ABC ADAMAS kan men:

 • Bij gebruik van 6 mm spiraalanker ca. 8/15 m verwerken
 • Bij gebruik van 8 mm spiraalanker ca. 6/12 m verwerken
 • Bij gebruik van 10mm spiraalanker ca. 4/8 m verwerken

Kenmerken ankermortel van ABC ADAMAS:

 • Vorstbestendig
 • Thixotrope ankermortel op cementmortelbasis
 • Makkelijk te verpompen en te verwerken
 • Krimpvrij en hoge trekvastheid
 • Geschikt voor binnen- en buiten
 • Druksterkte 50 N/mm2

toepassing ankermortel:

 1. De verticale afstand tussen de horizontaal aan te brengen wapeningen dient 2 tot 6 steenrijen of ongeveer 30 tot 40 cm te zijn.
 2. De bakstenen voegen dienen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte te worden uitgeslepen, maximale diepte echter is 5 tot 6 cm. Resterende mortel verwijderen en voeg met lucht uitblazen en met water naspoelen.
 3. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met mortel opvullen. Nu kunt u de, eventueel op maat gemaakte, wapeningsstaven aanbrengen (goed in de mortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen en de voegen bijwerken. Zorg dat er een voegdiepte van circa 1,5 cm overblijft.
 4. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
 5. De ankermortel 1 tot 2 dagen laten drogen.
 6. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren. Zo is het schadeherstel vrijwel onzichtbaar en zijn de voegen in een stenen muur waterdicht.
 7. Tenslotte kunt u de uitgeslepen voegen met normale (traditionele) voegmortel (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig bijwerken en herstellen.

Specificaties

Ankermortel:2 VE à 2.5 Kg, één component

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.