Spiraalankers 6 mm
Spiraalankers 6 mm

Wapening voor scheurherstel - 6.0 mm

Artikelcode: C11200101000

1 meter wapening voor scheurherstel | Geschikt voor voeghoogtes van 8-10 mm | Verkrijgbaar in RVS 304 of RVS 316.

9,14
9,14 Incl. btw
-
+
ABC ADAMAS

VERWERKING VAN DE WAPENING 6.0 MM:

  1. De voegen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte uitslijpen; De maximale diepte bij een half-steens muur is ca 5 cm . Een steens dikke muur wordt ca 6-7  cm diep uitgeslepen. Resterende deeltjes en stof met water wegspoelen.
  2. Hierna de benodigde lengte  wapening meten. De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
  3. Bij CONSTRUCTIEF HERSTEL dient u in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn. Bij een  overspanning van meer dan 3 meter attendeert Wall Products u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.
  4. Bij scheuren dient u de spiraalankers met een lengte van 1 mtr en met een tussenliggende verticale afstand van 30 tot 40 cm aan te brengen.
  5. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  6. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  7. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.
  8. Na het uitharden van de ankermortel kunt u tenslotte de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig afvoegen. "Nat in Nat" situaties van de ankermortel met de voegmortel i.v.m. mogelijke uitbloei voorkomen!

Spiraalankers 6 mm aanbrengen

Indien u de wapening gaat toepassen voor scheurherstel in kalkmortel gemetselde muren wordt, i.v.m. de aanwezige chlorides in de kalkmortel door de SERM, aanbevolen om RVS kwaliteit 316 te gebruiken. WallProducts heeft voor het aanbrengen van de wapening in kalkmortel gemetselde muren een natuurlijke kalkmortel (NHL 3.5) in het assortiment. Voor de toepassing van de wapening als latei in kalkmortel gemetselde muren wordt i.v.m. de hogere drukvastheid, wordt de ABC ADAMAS één komponentenmortel aanbevolen.

INSTRUCTIEVIDEO SCHEURHERSTEL

Specificaties

Diameter:6.0 mm
Eenheid:1 lengte
Lengte mm:1 meter
Materiaal:RVS 304 / RVS 316

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.