Wapeningsstaven

Bent u op zoek naar wapeningsstaven voor het herstellen van scheuren of het opnieuw wapenen van muren en/of gevels? Dan bent u bij WallProducts aan het juiste adres. Onze wapening versterkt en stabiliseert het metselwerk, net als dat betonstaal dat bij betonconstructies doet. Met een ruime collectie aan wapeningsstaven van hoogwaardige kwaliteit vindt u bij ons alles wat u nodig heeft voor een duurzaam herstel. Bekijk de diverse wapeningsstaven hieronder en neem contact met ons op wanneer u vragen heeft.


Verschillende varianten wapeningsstaven

Alle wapeningsstaven in ons assortiment zijn te verkrijgen in twee RVS varianten: 304 en 316. Indien de wapeningsstaven gebruikt gaan worden voor scheurherstel van kalkmortel gemetselde muren, wordt de RVS kwaliteit 316 aanbevolen. Dit heeft de maken met de aanwezige chlorides in de kalkmortel door de SERM.

De wapeningsstaven zijn standaard 1 meter van lengte. Daarnaast hebben we nog diverse diameters, waarmee verschillende voeghoogtes behandeld kunnen worden. Maar welke diameter is geschikt voor welke voeghoogte?

  • Diameter van 4.5 mm: wapeningsstaven met een diameter van 4.5 mm zijn geschikt voor voeghoogtes van 6 tot 8 mm.
  • Diameter van 6.0 mm: wapeningsstaven met een diameter van 6.0 mm zijn geschikt voor voeghoogtes van 8 tot 10 mm.
  • Diameter van 8.0 mm: wapeningsstaven met een diameter van 8.0 mm zijn geschikt voor voeghoogtes van 11 tot 14 mm.
  • Diameter van 10.0 mm: wapeningsstaven met een diameter van 10.0 mm zijn geschikt voor voeghoogtes hoger dan 14 mm.

Naast losse wapeningsstaven hebben we in ons assortiment ook complete sets voor scheurherstel. Deze bevatten naast enkele wapeningsstaven ook o.a. een mortelpistool, ankermortel en diverse hulpmiddelen voor het aanbrengen.


Wanneer moet ik een wapeningsstaaf gebruiken?

Wapeningsstaven worden gebruikt om betonconstructies te versterken en zijn gemaakt van hoogwaardig staal dat speciaal is behandeld om de staven tegen corrosie te beschermen. Ze worden meestal geplaatst in een patroon in het beton tijdens het storten van het beton, zodat het beton kan aanhechten en een stevige constructie kan vormen.

 

Vragen over de wapeningsstaaf

Heeft u vragen over de verschillende wapeningsstaven? Of wenst u graag uitleg over hoe u een wapeningsstaaf kunt toepassen bij uw (volgende) klus? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag!


Bekijk hier pagina's met meer informatie over spiraalankersRVS spiraalankersSpiraalanker 10mmSpiraalanker 4,5mmSpiraalanker 6mmSpiraalanker 8mmSpiraalanker setSpiraalankers en Wapening scheurherstel.

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.