Brick Bracket
Brick Bracket
Metselwerk ondersteuning

Brick Bracket

Artikelcode: ABCBRIBRA

Set van 2 Brick Brackets voor tijdelijke ondersteuning van metselwerk boven gevelopeningen.

81,94
81,94 Incl. btw
-
+

Productomschrijving Murfor Brick Bracket

De Murfor® “Brick Bracket“ is een handig hulpmiddel voor het maken van een tijdelijke metselwerkondersteuning bij het realiseren van metselwerklateien boven muuropeningen en/of kozijnen. Dit hulpmiddel is in samenwerking met Bekaert (producent van Murfor®) ontwikkeld.

De “Brick Bracket” wordt geleverd in sets van 2 stuks en is gemaakt van verzinkt staal. De maximale belasting per Bracket bedraagt 500 kg. Dit komt overeen met ca. 2,5m2 metselwerk (10cm dik). Bij een metselwerkoverspanning van ca. 3m betekent dit dat er 1,7m hoog gemetseld kan worden.

De “Brick Bracket” kan ook gebruikt worden bij de toepassing van zgn. Combi-lateien. Hierbij kunt u de stalen hoeklijn zeer licht uitvoeren (vb. 90-90-3mm) en het metselwerk wapenen met Murfor®.

Murfor Brick Bracket metselwerkondersteuning


Toepassing Brick Brackets

  1. Haak aan beiden zijden in de neggekant een “Brick Bracket” met de stalen lip (1) in een lintvoeg. Doe dit een aantal lagen onder het te realiseren metselwerk, dit is afhankelijk van de hoogte van de te gebruiken onderslagbalk.
  2. Leg de onderslagbalk op de beide “Brick Brackets” en fixeer deze met houtschroeven of spijkers.
  3. Met de stelschroef (2) draai je de balk op de gewenste hoogte. Als de balk onder spanning staat, kun je hiervoor een schroevendraaier of een stalen pen gebruiken.
  4. Nadat het metselwerk voldoende is uitgehard kan de onderslagbalk worden verwijderd door de stelschroeven (2) (linksom) te lossen.

Maximaal 1000 kg belasting (500 kg per “Brick Bracket”)!Tijdelijke ondersteuning metselwerk

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.