Spiraalanker 10mm

De 10mm spiraalankers zijn geschikt voor metselwerkmuren met voeghoogtes van 14mm of hoger daaronder wordt de spiraalanker 8mm gebruikt tussen de voeghoogtes 11 en 14mm, en de voeghoogtes van 8 tot 10mm wordt de spiraalanker 6mm gebruikt en daaronder de spiraalanker 4,5mm. Zonder sloopwerk kunt u eenvoudig scheuren in de muur herstellen. Naast de rechte spiraalankers van 10mm zijn er ook 10mm spiraalankers op rol. Deze flexibele spiraalanker kunt u gebruiken bij scheurherstel in hoeken of oude metselwerken. Zo kunt u professioneel muurscheuren herstellen met voeghoogtes van 14mm of hoger. Zo hebben wij ook spiraalanker sets.


10mm spiraalankers van RVS

Onze spiraalankers zijn van RVS spiraalankers. Zo zijn de 10mm spiraalankers verkrijgbaar in RVS 304 of RVS 316. De spiraalankers van RVS316 raden we aan bij metselwerk op basis van kalkmortel. Vanwege de chlorides in kalkmortel is RVS316 beter bestand tegen corrosie. Zo behoudt u de kwaliteit van de 10mm spiraalankers.


VERWERKING 10 MM spiraalankers:

Spiraalankers 4.5 mm aanbrengen

  1. De voegen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte uitslijpen; De maximale diepte bij een half-steens muur is ca 5 cm . Een steens dikke muur wordt ca 6-7  cm diep uitgeslepen. Resterende deeltjes en stof met water wegspoelen.
  2. Hierna de benodigde lengte  wapening meten. De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
  3. Bij CONSTRUCTIEF HERSTEL dient u in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn. Bij een overspanning van meer dan 3 meter attendeert Wall Products u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.
  4. Bij scheuren dient u de spiraalankers met een lengte van 1 mtr en met een tussenliggende verticale afstand van 30 tot 40 cm aan te brengen.
  5. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  6. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  7. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.
  8. Na het uitharden van de ankermortel kunt u tenslotte de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig afvoegen. "Nat in Nat" situaties van de ankermortel met de voegmortel i.v.m. mogelijke uitbloei voorkomen!


INSTRUCTIEVIDEO SCHEURHERSTEL

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.