Spiraalanker 8mm

Met 8mm spiraalanker kunt u metselwerk met voeghoogtes van 11 tot 14 mm herstellen. Zo kunt u bestaand metselwerk versterken of stabiliseren zonder sloopwerk. De 8mm spiraalankers hebben we in wapeningsstaven en op rol. We hebben ook een complete set voor scheurherstel met 8mm spiraalankers. Zo kunt u gelijk professioneel aan de slag met scheurherstel.


8 mm spiraalankers van RVS

Onze 8mm spiraalankers zijn verkrijgbaar in twee soorten RVS: RVS 304 en RVS 316 materiaal. Zo raden we RVS 316 aan bij kalkmortel metselwerkmuren. De RVS 316 spiraalankers zijn namelijk bestand tegen corrosie. Door de aanwezigheid van chlorides in kalkmortel is RVS 316 aan te raden. Zo heeft u voor elke muur met voeghoogtes van 11 tot 14 mm geschikte 8mm spiraalankers.


VERWERKING 8 MM spiraalankers:

Spiraalankers 4.5 mm aanbrengen

  1. De voegen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte uitslijpen; De maximale diepte bij een half-steens muur is ca 5 cm . Een steens dikke muur wordt ca 6-7  cm diep uitgeslepen. Resterende deeltjes en stof met water wegspoelen.
  2. Hierna de benodigde lengte wapening meten. De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
  3. Bij CONSTRUCTIEF HERSTEL dient u in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn. Bij een overspanning van meer dan 3 meter attendeert Wall Products u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.
  4. Bij scheuren dient u de spiraalankers met een lengte van 1 mtr en met een tussenliggende verticale afstand van 30 tot 40 cm aan te brengen.
  5. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  6. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  7. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.
  8. Na het uitharden van de ankermortel kunt u tenslotte de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig afvoegen. "Nat in Nat" situaties van de ankermortel met de voegmortel i.v.m. mogelijke uitbloei voorkomen!


INSTRUCTIEVIDEO SCHEURHERSTEL


Bekijk hier pagina's met meer informatie over spiraalankersSpiraalanker 10mmSpiraalanker 4,5mmSpiraalanker 6mm en Spiraalanker set.

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.