Spiraalanker 4,5mm

Om bestaand metselwerk te versterken of stabiliseren zijn spiraalankers een uitkomst. Zonder sloopwerk kunt u scheuren in de muur herstellen. Met een spiraalankers 4,5 millimeter kunt u scheuren in metselwerk met voeghoogtes van 6-8mm toepassen. We hebben 4,5mm spiraalankers in wapeningsstaven of op rol. Zo kunt u ook scheuren in de hoeken van metselwerk scheurherstel uitvoeren.


4,5 mm spiraalankers van RVS

Zowel de rechte spiraalankers 4,5mm als de spiraalankers 4,5mm op rol zijn van RVS. Hierbij kunt u kiezen uit RVS 304 en RVS 316 materiaal. RVS316 is beter bestand tegen corrosie dan RVS304. We raden de 4,5mm spiraalankers van RVS 316 aan bij kalkmortel gemetselde muren. Door de aanwezige chlorides in de kalkmortel is RVS 316 hier beter tegen bestand.


VERWERKING 4.5 MM spiraalankers:

Spiraalankers 4.5 mm aanbrengen

  1. De voegen met een slijpmachine tot op de helft van de voegdiepte uitslijpen; De maximale diepte bij een half-steens muur is ca 5 cm . Een steens dikke muur wordt ca 6-7  cm diep uitgeslepen. Resterende deeltjes en stof met water wegspoelen.
  2. Hierna de benodigde lengte wapening meten. De uiteinden van het spiraalanker dienen minstens 50 cm van de scheur af te zitten.
  3. Bij CONSTRUCTIEF HERSTEL dient u in iedere voeg 2 spiraalankers naast elkaar aan te brengen. De verticale afstand tussen de horizontaal aangebrachte wapeningen dient in het algemeen 3 tot 4 steenrijen of ongeveer 20 tot 30 cm te zijn. Bij een overspanning van meer dan 3 meter attendeert Wall Products u nadrukkelijk op de noodzaak om bij constructieve herstellingen vooraf een expert of constructeur te raadplegen. Deze kan de noodzakelijke constructieve berekeningen maken en aanvullend advies verstrekken.
  4. Bij scheuren dient u de spiraalankers met een lengte van 1 mtr en met een tussenliggende verticale afstand van 30 tot 40 cm aan te brengen.
  5. Vervolgens de ankermortel aanmaken en de uitgeslepen voeg met een mortelpistool tot de helft met ankermortel opvullen. Nu kunt u de wapeningsstaven in de benodigde lengte aanbrengen (goed in de ankermortel drukken) en de resterende voegopening met ankermortel zodanig opvullen, dat er nog een voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  6. De ankermortel met een voegspijker licht aandrukken, zodat deze gelijkmatig wordt verdeeld en bovengenoemde voeg van circa 1,5 cm diep overblijft.
  7. Beschadigde of gescheurde stenen kunt u met steenpasta in het juiste kleurmengsel repareren.
  8. Na het uitharden van de ankermortel kunt u tenslotte de voeg met normale (traditionele) voegspecie (in de juiste kleur) met een voegspijker gelijkmatig afvoegen. "Nat in Nat" situaties van de ankermortel met de voegmortel i.v.m. mogelijke uitbloei voorkomen!


INSTRUCTIEVIDEO SCHEURHERSTEL


Bekijk hier pagina's met meer informatie over spiraalankersSpiraalanker 10mmSpiraalanker 6mmSpiraalanker 8mmSpiraalanker seten Wapening scheurherstel.

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.