Spiraalankers metselwerk

Met spiraalankers voor metselwerk kunt u scheuren in een gemetselde muur gemakkelijk weer in ere herstellen. Niet alleen voor een mooier aanzien maar ook nog eens veiliger en steviger. Scheuren in metselwerk kunnen namelijk duiden op een slechte fundering. Oude funderingsconstructies van hout zullen in de toekomst alleen meer slechter worden door de steeds lagere grondwater stand. Achterhaal dus de oorzaak van de scheuren in het metselwerk en herstel zo snel mogelijk het metselwerk met spiraalankers. Hieronder hebben we een ruim aanbod spiraalankers voor verschillende hoogtes voeg in het metselwerk waardoor er altijd een geschikt spiraalanker voor uw project is.


Waarom spiraalankers voor metselwerk?

Spiraalankers voor het metselwerk wordt gebruikt wanneer er scheuren in de gemetselde muur hersteld moet worden. Wanneer de oorzaak van de scheuren in het metselwerk zijn achterhaald en zijn opgelost bieden spiraalankers uitkomst. De spiraalankers, die ook wel wapeningsstaven worden genoemd, zorgt weer voor de versterking en stabilisatie van het metselwerk. Met een lengte van een meter en verschillende hoogtes voor de voeg worden de bakstenen weer verbonden zonder scheuren. Het grootste voordeel van spiraalankers voor metselwerk? De werkzaamheden zijn snel en gemakkelijk zonder al te veel moeite uit te voeren. Bijkomend voordeel is ook nogeens dat het een duurzame manier van scheurherstel is. Er zijn namelijk geen grote machines nodig die veel trilingen in de grond veroorzaken.

 

Toepassing spiraalankers in metselwerk

De voegen rondom de gemetselde muur moet eerst tot halverwege worden uitgeslepen. Dit kan gemakkelijk met ons aanbod muurfrezen of elektrische voegenhamers.  Wanneer de voegen tot halverwege eruit zijn geslepen moet het goed worden schoongemaakt. Dit kan door het stof er goed uit te blazen en eventueel na te spoelen met water. Daarna moet er een kleine laag mortel worden aangebracht om de spiraalankers stevig aan te brengen. Wanneer de spiraalankers in het metselwerk zijn aangebracht kan de overige mortel worden toegevoegd en gelijk worden getrokken tot de overige oude voeg. Om te voorkomen dat de herstelwerkzaamheden gezien kunnen worden kan er ook steenreparatiemortel worden toegepast. Met acht verschillende kleuren steenpasta wordt de gevel in dezelfde kleur hersteld. Door de natuurlijke werking kleuren de bakstenen in het metselwerk gewoon mee waardoor de gevel weer als één geheel kleurt.

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.