Spouwhaken per m2

Er wordt aanbevolen om minimaal vier spouwhaken per m2 toe te passen. Echter is het niet verstandig om het aantal spouwhaken per m2 te ‘gokken’ door minimaal vier spouwhaken aan te brengen. Een stabiele en stevige muur is namelijk de reden waarom u een spouwhaak wilt aanbrengen. Wist u bijvoorbeeld dat het exacte aantal spouwhaken per m2 door een constructeur berekend moet worden? We raden dan ook aan om een trekproefmeter te gebruiken voor professionele en goede spouwanker renovatie.

hoeveel Spouwhaken per m2?

Er is vastgesteld in de wet- en regelgeving dat er minimaal twee spouwhaken per m2 toegepast moeten worden. In praktijk is dit vaak niet voldoende. Zo worden er bij isolatieplaten altijd een aantal van drie spouwhaken per m2 toegepast en bij een groot gevelvlak vaak een aantal van vier spouwhaken per m2. Echter zijn dit vuistregels die in praktijk kunnen verschillen. Het is verstandig en professioneler om het aantal spouwhaken per m2 te berekenen met bijvoorbeeld de trekproefmeter. Zo heeft u garantie dat de muur stevig en stabiel staat.

 

Professioneel en zeker

Het aantal spouwhaken per m2 exact berekenen zonder een trekproefmeter is in veel gevallen onmogelijk. Het is haast ‘gokken’ dat u genoeg spouwhaken per m2 toepast. Zonder dit handige apparaat is het namelijk onmogelijk om de spanningen van de spouwankers te meten. Hoe groter de afstanden tussen de buiten- en binnenmuur, des te groter de spanningen in het metselwerk. Voor het aanbrengen en achterhalen van spouwhaken per m2 bij penanten, borstweringen en dakranden is het daarom een musthave om gebruik te maken van dit handige apparaat.

 

Vrijblijvend advies

Na het lezen van deze pagina en bekijken van de productpagina nog steeds vragen of onduidelijkheden? Neem gerust contact met ons op via de contactpagina en vul uw gegevens in het contactformulier in. Graag direct vrijblijvend advies? Bel tijdens werktijden naar 088-1112555.


Lees meer informatie op pagina's van ankersPlug ankerRenovatie spouwmuurankersRenovatieankerRVS spouwankersSpouwanker renovatieSpouwankers per m2Spouwhaak met plugSpouwhaken met schroefdraad en Wokkels muur.

BESTELINFO

WallProducts levert vakbedrijven in Nederland en België alle benodigdheden voor gevelherstel.

Bestel wanneer het u uitkomt! Betaalgemak door betaling via iDEAL, PayPal, MasterCard, Visa of Mister Cash!

Voorwaarden en condities

Mis geen kortingen en tips meer!

Schrijf u in voor de WallProducts nieuwsbrief en profiteer als eerste van exclusieve aanbiedingen en nuttige informatie.